Liemeer Special in Golf Bokaal

Verstandelijk beperkte golf spelers en speelsters uit het gehele land hebben op zaterdag 14 april gestreden om de “Liemeer Special in Golf Bokaal”.

De wedstrijd werd gehouden op de golfbaan van de Golf- en Country Club Liemeer en de organisatie had een afwisselend programma uitgezet geheel in stijl met de eisen van de Special Olympics. Alle onderdelen worden in teamverband uitgevoerd. De sociaal begeleidende rol ligt bij de Unified. In de ochtend diende de technische onderdelen uitgevoerd te worden. De winnaar op dit onderdeel Guy Wouters behaalde 158 punten.

Wim Passchier was de beste lokale golfer. Op het onderdeel korte put wist hij de maximale score te halen met 5 hole in one. Valentijn Scholma en Kevin Rozema konden door hun goede prestatie ’s-middags starten in groep 4 en groep 5. Bij de dames ging de eer naar Christine van de Ziel. Lotte Janssen hield hier de eer van Liemeer hoog.
Onder heerlijke voorjaarscondities werd ’s-middags de wedstrijd voortgezet op de 9-holes baan. Hier was het genieten van geweldige golfprestaties. Er werden birdies gescoord. Het baanrecord werd verbroken. De winnaar Jasper Schokkenbroek (14 jaar) eindigde met een score van +6. Een ongekend hoge score in het G-Golf. Hij mocht dan ook vol trots de Bokaal in ontvangst nemen. Bij de dames eindigde Elke Tjaberinga als eerste met een score van +12.

Vol trots bedankte Cora van Rongen alle vrijwilligers en begeleiders. Ze reikte de prijzen uit. Ze vestigde de aandacht op de Special Olympics waar de volgende uitdaging ligt. Ze vermeldde ook dat twee van de deelnemers Nederland zullen vertegenwoordigen bij de world games in Abu Dhabi.

Foto’s beschikbaar gesteld door Cees vd Noort

Bron: http://nieuwkoop.rtvlokaal.nl/nieuws/liemeer-special-in-golf-bokaal-2/